Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Ziraat Odası başkan adayı İbrahim Kaba: Bu bizim seçimimiz, bizim emeğimiz, bizim ekmeğimiz”

Ziraat Odası başkan adayı İbrahim Kaba:  Bu bizim seçimimiz, bizim emeğimiz, bizim ekmeğimiz”

Erdek Ziraat Odası Meclisi Başkan Vekili İbrahim Kaba, Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Erdek Ziraat Odası Meclisi Başkan Vekili İbrahim Kaba, Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Kaba, gazetemizi ziyaret ederek Erdek Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde aday olacağını belirterek, aday olma gerekçelerini sıraladı.
Öncelikle hiçbir siyasi partinin adayı olmadığının altını çizen Kaba, 30 Mart seçimlerinde Erdek Atatürk Mahallesi Muhtarlık seçiminde olduğu gibi siyasilerin değil sadece Ziraat Odasının tüm üyelerinin adayı olarak seçime gireceğini vurguladı.

Erdek Ziraat Odasında Meclis Başkan Vekili olarak 4 yıldan bu yana görev yaptığını hatırlatan Kaba, Ziraat Odası’nda görev yapan başkanların bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmet kervanına kendisinin de dahil olmak istediğini ifade etti.

“Bu bizim seçimimiz, bizim emeğimiz, bizim ekmeğimiz. Tabii ki siyasiler benim dediğim olsun ister, çünkü siyasetçi bilir ki odalar ve dernekler siyasetin başladığı yerlerdir” diyerek konuşmasını sürdüren Kaba, Erdek’in artık siyaset istemediğini öne sürdü.

Ziraat Odası delege seçimleri öncesi ziyaret ettiği mahallelerde Ziraat Odasına aday delegelerle bire bir görüşmeler yaptığını dile getiren Kaba, ziyaret ettiği mahallelerinin bazılarında muhtarların kendisine ‘Abi Köyü Bölme’ delegeler seçilsin ondan sonra seçilen delegelerle görüşürsün dileğinde bulunduklarını, kendisinin de uyduğunu ve delege seçimlerine karışmadığını hatırlattı.

Erdek Ziraat Odası’nda, Rahmetli Mehmet Saçıl`ın başkanlığında başlayan Ziraat Odası Meclis Başkan Vekilliği görevini halen sürdürdüğünü yineleyen Kaba, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Erdek Ziraat Odasında göreve başladığımdan itibaren Mehmet Saçıl ve Murat Kaleş başkanlarımızı kaybettik. Her iki başkanımıza da Allah gani gani rahmet eylesin. Şimdi Ziraat Odası Başkan Vekilimiz Olcay Uzun’la birlikte kongreye gidiyoruz. Oda üreticinin malıdır ve herkese eşit hizmet etmek zorundadır. Daha önce açıkladığım gibi ben hiçbir siyasi partinin adayı değilim. Muhtarlıkta olduğu gibi sadece vatandaşımın adayıyım. Herhangi bir siyasi partinin adayı olmadığım için doğal olarak AK Parti İlçe Başkanı Murat Sever, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ile MHP İlçe Başkanı Murat Çolak beylerde şahsımı desteklerlerse çok minnettar olurum. Ziraat Odasının Atatürk Mahallesinde yaşanan delege seçim süreci buna en güzel örnek olup, mahallemizden Ziraat Odası delegeliğine talip üç aday seçim günü, seçimin başlangıcından bitişine kadar birlikte sohbet ettik, yedik, içtik sonuçta çokta güzel bir atmosfer yarattık. Sonuç açıklandığında kazanan ben olmama rağmen birbirimizi tebrik ve teselli ettik.” dedi.

Erdek`te artık kavgaların olmadığı seçimlerin yaşanmasını dileyen Kaba, ilçede barış, demokrasi ve centilmenlik rüzgarlarının estiği günlerin yaşanması dileği ile tüm delegelere sevgi ve saygılarını sundu.

Seçildiği takdirde Erdek Ziraat Odası Meclis Toplantılarını 28 delege ile yapacağına söz veren Kaba, şunları kaydetti:

“Hedefim bizden önceki başkanlarımızın koyduğu çıtanın üzerine çıkmak olacaktır. Muharrem Özbinici’nin yoktan var ettiği, Salih Yüksel’in odaya gayrimenkul, rahmetli Mehmet Saçıl ağabeyimin İktisadi İşletme kazandırdığı yine rahmetli başkanımız Murat Kaleş’in hizmet etmek için gösterdiği gayretlerinden dolayı başkanlarımın tümünden Allah razı olsun. Odada görev yapan başkanlarımızın bu hizmetlerini görmek, şahsımın sorumluluğunu arttırdığının bilincindeyim. Erdek Ziraat Odası Başkanlığı’na adayım, tabii ki, takdir önce Yüce Allah’ın, sonra delegelerimizindir. Diğer başkan adaylarını da başarılar dilerim.”

 

 



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı